Ukens planteprofil: Philodendron

Ukens planteprofil: Philodendron

Velkommen til Plantehjems ukentlige planteprofil. Hver uke deler jeg en ny artikkel om en art, og denne uken er det Philodendron som står for tur. Enten du er en erfaren planteentusiast eller nybegynner med planter, vil du definitivt finne en Philodendron som passer inn hos deg.

Gruppering av grønne stueplanter | Photo by vadim kaipov on Unsplash

Planter i Philodendron-familien er kjent for å være enkelt å ta vare på, og den er den allsidig plante, noe som gjør den til en perfekt følgesvenn i ethvert hjem. Her er noen grunner til hvorfor Philodendron fortjener en spesiell plass i det grønne hjemmet ditt:

Mange Philodendron er de mest lettstelte plantene som finnes. Den trives generelt i godt med lys, men uten direkte solskinn, og tåler perioder med glemsel når det gjelder vanning. Perfekt for de som ønsker en grønn venn som ikke trenger for mye stell.

Ikke bare er Philodendron vakre, men de bidrar også til å forbedre luftkvaliteten i hjemmet, akkurat som alle andre grønne planter. Plantens evne til å rense luften fra skadelige stoffer gjør den til et sunt tilskudd til hjemmet ditt.

Philodendron Micans | Photo by feey on Unsplash

    Dykk inn i en verden av Philodendron og la disse fantastiske plantene berike hjemmet ditt. I nettbutikken finner du flere produkter som vil gjøre plantene dine godt, enten du trenger en ny potte til en krypende Philodendron Gloriosum, en mosestokk til en klatrende Philodendron som Verrucosum eller en fuktighetsmåler for å sikre at planten din får riktig mengde vann.

    Det er mange forskjellige varianter av Philodendron, og populariteten av de forskjellige variantene varierer selvfølgelig. Likevel er det noen varianter som generelt betraktes som populære og ettertraktede blant plantentusiaster. Her er fem varianter av Philodendron som er kjent for sin popularitet:

    1. Philodendron Hederaceum (Heartleaf Philodendron):

    Denne hardføre, vakre planten har flotte hjerteformede blader som gir den et sjarmerende og dekorativt preg. Med sin evne til å trives i varierte lysforhold, fra lavere til moderat lys, gjør Heart Leaf Philodendron seg til en ideell plante for de som ønsker en enkel plante å stelle med. Den trives godt både i hengende kurver eller som klatreplante.

    Nærbilde av Philodendron Verrucosum med neon grønne detaljer | Photo by feey on Unsplash

    2. Philodendron Verrucosum

    De hjerteformede bladene, med sine dype, grønne farger og karakteristiske tekstur, gir denne planten et distinkt preg. Det mest slående trekket er den fløyelsaktige overflaten, og de fremtredende hvite årer som gir bladverket et kunstnerisk utseende. Klatreplanten trives best i varme forhold med høy luftfuktighet og indirekte lys.

    3. Philodendron Brasil:

    Denne tropiske planten kombinerer nyanser av grønt og gult, og skaper en strålende kontrast som enkelt fanger oppmerksomheten. Philodendron Brazil er  en hardfør plante som kan trives i varierende lysforhold, fra moderat til lavt lys. Akkurat som Heart Leaf kan Brasil trives både i hengende kurver eller som klatreplante.

    Philodendron Brazil

    4. Philodendron Birkin:

    De mørkegrønne bladene er prydet med hvite striper som gir planten et sofistikert preg. For å sikre at din Birkin trives, bør den plasseres i indirekte lys og få jevnlig vanning. Den foretrekker en fuktig, godt drenert jord, men unngå overvanning for å forhindre røttene fra å råtne. Philodendron Birkin trives i varme inneklimaer og er relativt tilgivende når det gjelder lysforhold. Regelmessig fjerning av støv fra bladene vil også bidra til at planten trives så godt den bare kan.

    Philodendron Birkin Macro photography | Photo by feey on Unsplash

    5. Philodendron Gloriosum

    Denne flotte krypende planten fanger blikket med store, mørkegrønne, hjerteformede blader som har distinkte hvite årer. Planten trives best i lett fuktig, godt drenert jord og med indirekte lys. Med sin storslagne tilstedeværelse gir Philodendron Gloriosum en elegant tropisk touch til ethvert hjem. 

    6. Philodendron Pink Princess:

    Philodendron Pink Princess, også kjent under sitt botaniske navn Philodendron erubescens 'Pink Princess,' er en enestående plante som har fanget oppmerksomheten til plantentusiaster over hele verden med sitt blendende bladverk, der grønt og rosa sloss om oppmerksomheten. PPP foretrekker moderat til sterkt lys, men bør unngå direkte sollys for å forhindre bladskader. Jorden bør være lett fuktig, men unngå overvanning, da dette kan føre til rotproblemer. 

    Rosa flekker på en Philodendron Pink Princess | Photo by feey on Unsplash

    7. Philodendron Micans:

    Bladene til P. Micans har en intens, grønn farge, og den myke overflaten gir dem et luksuriøst preg. Det mest slående med planten er de kobberfargede nyansene på undersiden av bladene, som skaper en varm kontrast til den rike grønnfargen. Philodendron Micans trives best i indirekte lysforhold og foretrekker lett fuktig jord, men den er tolerant overfor kortvarig tørke. Med sine klatreegenskaper er Micans ideell for et espalier, men den kan også plantes i hengende kurver,

     

    Bli med oss mens vi feirer naturens skjønnhet og nyt gleden av å ha en Philodendron som din elegante romkamerat!

    Hvilken plante-familie ønsker du å lese om neste uke?

    Tilbake til bloggen

    Legg igjen en kommentar