Tetrasperma Raphidophora som klaterer oppover en vegg, festet med veggfester

Hva slags typer planter finnes egentlig?

Det finnes mange typer planter, og det er ikke så ofte man egentlig tenker over hvilke typer planter som finnes, men kort fortalt har vi 5 forskjellige typer planter.

 

Vi har urter, småbusker, klatrere, krypere og trær. Når man snakker planter i hjemmet, er det for det meste klatrere og krypere vi snakker om.

 

Eksempler på klatrere er for eksempel Monstera Deliciosa, Philodendron Verrucosum og Syngonium Podophyllum. Klatre-planter elsker å klatre oppover trær i det fri, og i hjemmene våre setter de stor pris på en støtte de kan klatre på. Dette kan være en ferdigkjøp stokk av kokosfiber, en hjemmelaget mosestokk, eller noe så enkelt som en planke eller vegg. Klatrerne sender ut luftrøtter som fester seg til støtten, og dette hjelper planten til å få store, modne blader. For Monstera Deliciosa kan man se dette ved at bladene blir større, og får flere fenestreringer, eller hull i bladverket. Andre klatrere inkluderer diverse grønnsaksplanter som agurk, tomat og bønner.

For kryperne, er Philodendron Gloriosum et velkjent eksemplar. Dette er en plante som trives med å krype langs jorda, og hvor hver node sender røtter nedover for å hente næring. Disse plantene blir også større og modnere ettersom de vokser, og flere røtter kan hente næring og vann fra jorden, eller et annet substrat. 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar